Uanset størrelsen på dit malerprojekt er det vigtigt at komme godt fra land, så du opnår de flotteste og mest tilfredsstillende resultater. For at opnå dette skal du bruge det rigtige malerværktøj, og her kan vi hjælpe. Skal du bruge et penselsæt for at være klar til detaljearbejdet ved døre, karme og gelændere, eller har du brug for en malerrulle, så du virkelig kan få dækket noget af væggen?
Her på siden giver vi dig vores bedste bud på, hvad du kan bruge for at få de pæneste malerresultater.
Brug pensler af høj kvalitet for at opnå de flotteste resultater
Når du skal i gang med dit malerprojekt, bør du altid have for øje, hvilken slags overflade du står over for. Hvis det blot er et udendørstræværk som fx stakittet, der skal have en omgang olie, kan det være fint med en billig pensel. Skal du behandle mere synlige områder, anbefaler vi dog, at du lægger dine penge i et malerværktøj, som du kan bruge igen og igen til nye projekter.Problemet med de helt billige pensler er først og fremmest, at hårene ikke kan trække meget maling eller træbeskyttelse med op, hvilket gør arbejdet længere og mere omfattende. Bruger du derfor en engangspensel på iøjnefaldende emner som døre og møbler, kan du risikere at trække spor efter dit arbejde, hvilket ikke giver en ret pæn finish. Derudover knækker hårene på de billige pensler ret nemt, hvilket man ofte først opdager, når malingen er hærdet op hen over de knækkede hår.Det lidt mere detaljerede malerarbejde kalder oftest på en pensel. Med malerværktøj af høj kvalitet giver du dig selv de bedste muligheder for at male inden for stregerne, så du kan stå tilbage med et slutprodukt, som du kan være stolt over. Der findes også malerpensler til større opgaver, hvor penslerne kan trække større mængder af maling og ikke drypper på underlaget. Uanset hvad du har brug for, står vi klar til at hjælpe med at finde det helt rigtige malerværktøj.Når du er færdig med at bruge dine pensler, skal du huske at gøre dem rene, så de ikke bliver stive og ukampdygtige. Du gør bedst dine pensler rene i lunkent sæbevand, som du skal skifte, indtil penslerne ikke afgiver mere maling. Husk også bunden af penslen, hvor malingen har det med at tørre. Efter rengøring kan du med fordel dække penslernes hår med brun sæbe for at undgå udtørring. Inden du bruger dem igen, skal penslerne vaskes og tørre helt op, så din maling eller olie ikke fortyndes.
Dæk store overflader med friske malerruller
Der er ingen tvivl om, at man – som noget af det første – tænker på farven, når der skal males vægge og lofter i hjemmet. Farven på malingen er bestemt også vigtig, men hvis du vil have en pæn og ensartet overflade, bør dit malerværktøj også indeholde en god malerrulle.Igen er det vigtigt, at du har dit projekt og din overflade for øje, så du får valgt det rette malerværktøj hertil. Malerruller kommer nemlig i både korthårede og langhårede udgaver. Den korthårede model egner sig særligt til glatte emner som fx vægge med glasfilt, mens de langhårede versioner trækker mere maling og kan bruges på overflader af mere ru karakter som fx tapet eller miljøvæv.Et godt råd til hele rum, der skal males, er at begynde med en pensel i hjørnerne. Herefter kan du skifte til malerrullen for at få dækket arealet fra væg til væg. Her kan du få nytte af at sætte din rulle på en forlænger, hvis der er højt til loftet. Så slipper du for at anstrenge din nakke og ryg, og du slipper også for at skulle stå længe på en stige. Malerværktøj som malerruller er vigtige at vaske, inden du tager dem i brug. Snavs og hår har det nemlig med at sætte sig fast til værktøjet, og det er du ikke interesseret i at få op på væggene sammen med din maling. Efter vask skal du huske at lade den tørre helt, så du ikke får blandet vand op i din farve.
Tapetværktøj gør det hele lidt nemmere
Tapet kommer i alverdens farver og mønstre. Uanset om du skal sætte det op på en bar væg eller skifte tapet på grund af en ny vægbeklædning, er det rette udstyr til tapetarbejde noget malerværktøj, som du gerne vil have liggende. Mange gange kan tapet hives direkte af væggen, men du vil næsten altid opleve, at der sidder stykker tilbage, som driver en til vanvid, hvis man ikke har det rette tapetværktøj. Her kan du starte med en tapetskærer, som skærer emnet op i mindre dele. Herefter kan du tage en tapetstripper i brug, der – ligesom et barberblad – gør det muligt at skille eller strippe vægge for den tilbageværende tapet.Når det nye tapet skal op, kan du få stor gavn af en tapetkost, som udjævner materialet og fjerner luftbobler mellem tapet og væg. Derudover bør dit malerværktøj også indeholde en solid hobbykniv, så du kan skære tapetet i den rette størrelse til hele rummet.Har du brug for vejledning til malerværktøj, tager vi gerne en god snak om, hvad du bør vælge, så du kan komme godt i gang med dit projekt og sikre, at du ikke får malet dig selv op i en krog.