Viser alle 14 resultater

Gulvbehandling

Gulvbehandling en samlet betegnelse for forskellige måder at gøre dit gulv modstandsdygtigt over for slid og brug, så det kan holde længere. Er dit trægulv eksempelvis nyslebet eller afhøvlet, er det en rigtig god idé at give det en behandling, så det ikke bliver grimt og slidt ned af skidt og snavs. Hvilket produkt du skal bruge til din gulvbehandling, afhænger af flere ting såsom slidstyrke, træsort og ikke mindst din personlige præference. 

På siden her gennemgår vi nogle af de mest populære typer af gulvbehandlinger, så du kan finde en løsning, der passer til dit behov

Gulvlak til trægulve, beton og kork

At lakere gulvet er en af de mest populære former for gulvbehandling, som markedet kan tilbyde. Lak til gulvet kan både bruges til nyslebne trægulve og gulve med beton og kork. Denne type af gulvbehandling kan også bruges på gulve, der tidligere har været lakeret. Når man vælger at lakere sit gulv, er det ikke længere gulvet, som man går på, og derfor slides det utrolig langsomt. Man går i stedet på den hærdede lak, som ikke trænger ned i selve gulvet, men lægger sig som et lag oven på det.  Får du lagt et nyt trægulv, vil dette oftest komme med en gulvbehandling af holdbar lak. Du kan typisk se på dit gulv, om det er lakeret, da det har en grad af genskin, hvilket et nyt eller afslebet gulv ikke har. Det er dog ikke alle typer af lak, der har det mest iøjnefaldende genskin. Nogle er faktisk tæt på usynlige, hvilket bliver afgjort på en skala fra 1-100, hvor 100 er helt blankt. Derfor skal du være opmærksom på, om dit gulv bliver slidt, da du forlænger levetiden på det ved at lakere det igen, inden den gamle lak er helt slidt. Du kan få gulvbehandling som lak baseret på både vand og terpentin. Det mest populære er vand og akryl, som er mest holdbare og ikke afgiver lugt. Terpentinbaseret gulvlak gulner med tiden, hvilket giver gulvet et nærmest gyldent skær. Det er det skær, som man mange gange kan se i ældre sportshaller. Inden du går i gang med at lakere dit gulv, bør du altid rengøre det først, så du undgår, at lakken dækker skidt, snavs og eventuelt slibestøv fra afslebne gulve. Ved genlakering af tidligere behandlet træ bør du også vaske det, først med grundrens og så med vand blandet kvart op med eddike. For en god ordens skyld er det altid en god idé at lave en lakprøve på et afgrænset stykke af dit gulv. Så undgår du irriterende overraskelser, og du finder ud af, om din lak binder ordentligt. Vær opmærksom på, at forskellige træsorter binder bedst med den rigtige type af lak. Er du i tvivl, så kontakt endelig vores fagpersonale. 

Gulvmaling for et flot og slidstærkt resultat

At bruge maling som gulvbehandling er også en mulighed for et flot og slidstærkt resultat. Du skal dog være opmærksom på, hvad det er for et emne, som du skal til at male, så du får valgt den rigtige gulvmaling. Nogle overflader bliver nemlig brugt mere end andre og kan derfor have særlige behov. Der er eksempelvis forskel på, om du skal have malet gulvet i din stue, hvor man ofte kun har strømper på, eller om det er garagegulvet, der skal have en tur, hvor man næsten altid går med sko og støvler. Særligt tre typer af gulvbehandling er gode, når det kommer til maling af gulve. Vandbaseret akrylgulvmaling: Rum, der ikke slides for meget som fx sove- og børneværelser, vil have godt af denne type af maling, da den forurener mindst og har den mindst generende lugt.  Oliebaseret gulvmaling: Også denne type af maling kan bruges på træ- og betongulve, men her får du et mere slidstærkt materiale, især når det kommer til træværk. Til gengæld forurener denne type mere og kommer ikke uden lugt. Arbejder du med denne type af maling, som bruger mineralsk terpentin som opløsningsmiddel, bør du altid iføre dig åndedrætsudstyr. Denne type af gulvbehandling er særligt egnet til køkken, gang og entré. Epoxygulve: Denne type af maling er populær som gulvbehandling, da den er enormt slidstærk. Den egner sig derfor til overflader, hvor man forventer, at der kommer meget slitage. Det kan bruges på trægulve, men er særligt egnet til klinke-, flise-, cement- og betongulve. Epoxymaling er bl.a. populært i garager og i køkkener, der gerne må have et industrielt og robust udtryk. Vælger du gulvmaling som gulvbehandling skal du have for øje, at dit gulv skal have flere lag og derfor har en forlænget tørretid.

Beskyt trægulvet med gulvolie

Modsat gulvlak og epoxymaling trænger gulvolie ned i fibrene på dit trægulv. Denne behandling giver dit gulv en god slidstyrke, men det er stadig selve gulvet, der bliver slidt. Til gengæld får du trukket alle de æstetiske kvaliteter frem, som man finder hos det naturlige træ. Du kan beskytte dit trægulv endnu mere, hvis du behandler det olierede træ med en såkaldt oliesæbe efter den indledende gulvbehandling med olie.  Trægulv er ofte et dyrt gulv, som virkelig kan give et rum karakter og personlighed. Derfor er træolie også et populært valg. Derudover har olierede gulve den klare fordel, at man kan reparere dem, hvis de skulle gå i stykker eller blive slidt på et bestemt sted. Med lakerede gulve er man nødt til at ordne hele gulvet. Har du et trægulv og ønsker at fremhæve og styrke den naturlige glød, er gulvolie helt klart den rigtige gulvbehandling at gå med. For at få det bedste resultat skal du dog være opmærksom på, hvilken træsort du har at gøre med. Er du i tvivl, eller har du andre spørgsmål, er du altid velkommen til at tage kontakt for at få den bedste vejledning og rådgivning.

Gulvbehandling - bredt udvalg

Trænger dine gulve til en effektiv gulvbehandling? Vi har de helt rette produkter til nyslebne eller afhøvlede gulve. Du finder olie, lak og gulvmaling i flere varianter til mat eller shiny look. Alle er de fra gode kvalitetsbrands, så du er sikker på at få indkøbt de bedste produkter til dine gulve. Shop kvalitetsmaling, -olie eller -lak til enhver træsort og til din ønskede slidstyrke. Vi sidder klar på telefonen til at rådgive dig, hvis du er i tvivl om, hvilket produkt du skal bruge til at behandle dine gulve med.

Effektiv gulv behandling - olie, lak eller maling

Trægulve behandles typisk med en slibning eller en afhøvling. Efter denne proces er gulvet sårbart og bør lukkes af med en overfladebehandling. På den måde undgår du, at det nybehandlede gulv bliver hurtigt slidt eller grimt igen. Olien, lakken eller malingen gør det modstandsdygtig overfor hverdagens slid. Men hvilken type gulvbehandling skal du vælge?

Olie

Behandler du dine gulve med olie, får du en hård og slidstærk overflade. Looket bliver silkemat og er nemt at friske op igen, hvis dele af dine gulve trænger til det. Når du påfører det, skal du bruge en pensel og lade træet suge olien til sig. Efter lidt tid (tjek produktet) kan du tørre overskydende olie væk.

Lak

Du skal behandle dine gulve med lak, hvis du ønsker en endnu stærkere og mere modstandsdygtigt overflade. For det får du med lak! Lakeringen fås i enten blank eller mat look. Når du bruger lak, kommer gulvet til at holde sig pænt i mange år, og du skal først behandle det igen, når det gamle lag lak er slidt af.

Gulvmaling

Maling er det oplagte valg til dig, der ikke nødvendigvis ønsker at bevare det naturlige udtryk i træet. Det kan være tilfældet, hvis det er et meget gammelt trægulv, der ikke kan forbedres på andre måder. Inden du maler det, bør du spartle huller og sprækker. Lad det tørre, som anført på produktet.

Frisk dine gulve op

Hvorfor se på triste og ridsede trægulve? Når du kan have flotte gulve på et øjeblik. Du starter med enten at slibe eller afhøvle dem selv eller booke en håndværker til opgaven. Derefter skal de have en simpel overfladebehandling. Det kan du sagtens selv klare. Det handler blot om at vælge det rigtige produkt og så påføre det i den rette mængde med en pensel.

Find dine gulvbehandlings produkter lige her

Er du klar til at give dine gulve nyt liv, står vi klar med de helt rette produkter til dit projekt. Du finder dem til gode priser og ofte med rabat på produktet. Har du bestilt for mange spande olie eller maling, har du altid fuld returret. Vi prismatcher også, så du altid er garanteret den bedste pris på markedet. Har du spørgsmål om vores kundefordele, kan du altid ringe til os. Bestil produkter til gulvbehandling i dag og kom i gang med projekt 'nye gulve' allerede om få dage. Vi sender gratis og leverer indenfor kort tid.