Viser 1–16 af 67 resultater

Udendørs maling

Ligesom vægge og lofter fra tid til anden kan trænge til at blive frisket op med ny maling af enten farve- eller renoveringsmæssige årsager, er der også elementer uden for huset, der kræver vedligeholdelse. Regelmæssig udendørs maling af overflader i træ og maling af murværk forlænger holdbarheden og beskytter effektivt mod det omskiftelige vejr i Danmark. 

Foruden den positive påvirkning på din boligs markedsværdi er din egen indsats med udendørs maling med til at spare dig penge på regninger til professionelle malere, som ellers ofte er nødvendige i forbindelse med dårlig vedligeholdelse.

Kend din overflade – brug den rigtige udendørs maling

Når det kommer til maling og især udendørs maling, anbefaler vi altid, at du ofrer lidt flere kroner på kvalitetsprodukter, så du ikke ender med de alt for tynde produkter, som også findes på markedet. Hvad du sparer på malingen nu og her, er sjældent sparet på den lange bane, da overflader typisk skal have flere lag med de billigste produkter. Det skyldes, at de billige produkter indeholder mindre pigment, hvilket gør, at den samme mængde maling ganske enkelt giver mindre farve til det samme areal. Når du vælger din udendørs maling, er det desuden vigtigt, at du er klar over, hvad dit emne har brug for. Herunder har vi listet nogle af de mest almindelige typer af maling til behandling af forskellige overflader udenfor. Facademaling: Denne slags maling er ikke kun vigtig for det æstetiske indtryk af din husfacade. Den giver også murværket mulighed for at ånde og slippe af med den fugt, der er i huset. Facademaling sørger desuden for, at dit murværk tørrer op, hvilket sikrer en mere sund mur med mindre risiko for frostsprængning. Er din husfacade af beton, pudset eller råt murværk, vil den rigtige facademaling måske være silikatmaling. Denne type af maling har nemlig bindemiddel, som indeholder vandglas, der er med til at holde bl.a. mos og alger væk. Derudover er silikatmaling diffusionsåben, hvilket vil sige, at fugt fra huset kan fordampe og forsvinde gennem murværket. Træbeskyttelse: Overflader af træ er ekstra udsat for vind og vejr – lige fra bagende solskin til silende regn. Uden den beskyttende bark er du nødt til selv at hjælpe dit træværk godt på vej med træbeskyttelse og evt. udendørs maling. Det vil nemlig forlænge levetiden markant. Der findes forskellig slags træbeskyttelse, som bl.a. afhænger af placeringen af træværket i forhold til eksponering for vejret og træets sort og alder. Af typiske overflader i træ, som kræver vedligeholdelse med udendørs maling, kan havemøbler og vinduer bl.a. nævnes. Her er linoliemaling særligt populær, da denne type af maling trænger ind i alle fordybninger i træværket og efterlader det med et naturligt og flot resultat. Har du træværk, fx dine havemøbler, i ædeltræ, bør du vælge en træolie udviklet til dette. Metalmaling: Har du overflader i metal, er det særligt vigtigt, at du får fat på en udendørsmaling, så metallet ikke ruster og korroderer. Det forlænger både levetiden på materialet og hjælper på sikkerheden, fx når det kommer til et udendørsgelænder i metal. Overflader med ubehandlet metal bør altid have et lag grunder, før metal malingen påføres. Det får nemlig malingen til at sidde bedre fast, hvilket også forlænger levetid og brugsværdi. Grunder: Udendørs som indendørs er det vigtigt, at du husker at give dine emner et lag grunder, før du begynder med den pigmenterede maling. Grunder er nemlig med til at få malingen til at sidde bedre fast på overfladen, og levetiden på både emnet og malingen bliver forlænget. Derudover reducerer det mængden af maling, som overfladen har brug for.

Vær opmærksom på årstiden, når du bruger facademaling

Du bør også kigge efter i vejrudsigten, før du går i gang med dit projekt. Udendørs Maling, grunder og træbeskyttelse har nemlig behov for at tørre ordentligt, så det ikke vaskes væk af regn eller påvirkes af frost. Typisk siger man, at sæsonen for udendørs maling løber fra maj til september, hvor der er flest tørre solskinstimer. Din maling skal nemlig nå at hærde op, så den bliver modstandsdygtigt over for vind og vejr. Kig derfor gerne et par dage frem, hvis dit produkt har brug for lidt længere tid til at fordampe.

Er du i tvivl om træbeskyttelse eller andet, så spørg en fagperson

Der er mange bygge- og håndværksprojekter i gang hver eneste dag rundt omkring i de danske hjem. Heldigvis behøver du ikke at stå alene med dine overvejelser vedrørende dit projekt med udendørs maling. Skal du til at give havemøblerne en omgang træbeskyttelse, eller kræver dit hus en facaderens, før det får den vedligeholdende omgang grunder og facademaling? Uanset hvad du har brug for, findes den helt rigtige løsning helt sikkert. Alligevel kan vi godt forstå, hvis du bliver i tvivl om, hvad du skal vælge. Derfor anbefaler vi, at du hiver fat i en fagmand, så du får den rette vejledning og rådgivning til dit projekt. Det kan spare dig for forberedelsestid, og du slipper for at skulle lave dit arbejde om, hvis du på egen hånd er kommet til at vælge et forkert produkt. Vi står klar til at hjælpe dig godt videre med din udendørs maling.