Viser 1–16 af 59 resultater

Vægbeklædning

Hvad der er på dine vægge og lofter er ikke ligegyldigt. Faktisk er vægbeklædning det, der danner ramme for, hvad der ellers er i et rum. Den rette vægbeklædning kan være med til at lyse et rum op og fremhæve dine valg af møbler og øvrig indretning. 

Der er flere ting, der er værd at overveje, når det gælder det sidste touch, inden et rum er helt færdigt. Læser du videre her, vil vi gøre dig klogere på nogle af de allervigtigste ting vedrørende vægbeklædningens indflydelse på et lokale.

Skal jeg vælge glasvæv eller glasfilt til min vægbeklædning?

Begge materialer minder i brug om hinanden, men der er alligevel nogle forskelle. Glasfilt er et helt tyndt produkt af glas, som giver et glat og ensartet resultat. Fordelen er, at det binder overfladen sammen og er med til at minimere risikoen for sprækker og revner i væggen. Samlingerne ved glasfilt ses næsten ikke, og sammenlignet med tapet kan du nemmere skære og støde glasfilt til, selvom det egentligt sættes op på samme måde. Glasvæv giver dig en overflade, der er mere resistent over for slid, fordi det har en tykkere og mere tydelig struktur end glasfilt. Med glasvæv får du et materiale, der absorberer støj bedre og er mere slidstærkt over for ridser. Samlingerne er mere synlige end filt, som til gengæld kræver mere vedligeholdelse. Hvad du skal vælge, handler derfor om, hvad rummet skal bruges til. Æstetik handler naturligvis om, hvad man ser, men der er ingen tvivl om, at glasvæv er bedre at have på væggene, hvis børnelegene risikerer at blive lidt vilde og omfangsrige. Glasfilt bliver ofte valgt som vægbeklædning til rum, hvor der er fokus på de ensartede og lige linjer. I samme ombæring kan også miljøvæv nævnes, som har mange af de samme kvaliteter som glasvæv. Den primære forskel er dog, at glasvæv er vævet med glasfibre, som kan stikke ud og være irriterende ved opsætning. Miljøvæv er et slags skumtapet med filt ind mod væggen og et mønster, som er limet fast ud mod rummet. Mønsteret kan dog være ganske simpelt, så det grundlæggende har den samme æstetiske kvalitet som glasfilt.

Vægbeklædning er ikke kun for æstetikkens skyld

Som vi allerede har været inde på, er vægbeklædning mere end blot en æstetisk størrelse. Mens gipsplader kan være de pæneste at kigge på og de nemmeste at beklæde med glasvæv, vævfylder og maling, så har de også den dårligste akustisk – særligt hvis dit rum er sparsomt møbleret, hvilket vil føre til, at lyden runger ekstra meget. De fleste har nok været til et arrangement i et hus med lidt for mange mennesker og lidt for meget lyd. Når du ikke kan høre dine samtalepartnere, har de det med at hæve stemmelejet, hvilket kan anstrenge og udmatte selv det mest standhaftige sind. Hvis du gerne vil undgå dette, kan det være en god løsning at tænke en alternativ vægbeklædning ind i husets og det enkelte rums design. På den måde kan du nemlig imødekomme støjgener, så samtalens decibel aldrig behøver at sprænge rammerne. Forskellige rum i huset til forskellige formål har desuden også brug for forskellige slags vægbeklædninger. Du kan nemlig få vægbeklædning, der er designet til at klare det fugtige og dampende miljø, som opstår på et badeværelse eller i et vaskerum. Du kan også tænke sikkerhed ind i designet ved at montere loft- og vægbeklædning, som er mere brandresistent. Det er naturligvis ikke rart at tænke på risikoen for brand og ødelæggelse, men I vil være glade for at have taget hensyn til det, hvis ulykken nu nogensinde skulle indtræffe.

Er der andet ved vægbeklædning, der er værd at vide?

Er du ved at renovere hjemmet, og har dine vægge brug for et frisk pust, anbefaler vi en snak med os, så du får den bedste vægbeklædning til dine behov. Det ville være ærgerligt, hvis du tager fat i limen og klæber det første og bedste tapet op, hvis dine behov faktisk kalder på noget helt andet. Vi hjælper gerne med vejledning og rådgivning, så du får de helt rigtige materialer og de flotteste farver på dine vægge – uanset om du har brug for miljøvæv, glasfilt eller tapet til dit arbejde.  Inden din vægrenovering går i gang, og vægbeklædningen bliver sat op, anbefaler vi, at du gør overfladen helt ren og eventuelt fjerner gammelt tapet eller anden beklædning. Derudover bør du spartle og fylde ujævnheder og huller i væggen. Du bør også høre en fagmand om, hvorvidt det kan betale sig at grunde væggen først. Det kan det nemlig oftest. En solid rengøring, en god grunding og det rigtige forarbejde sørger for, at dit endelige resultat bliver det allerbedste.